Folkelarm blir arrangert i november hvert år! 

Hovedmålet med Folkelarm er å markedsføre folkemusikkartister. Artister fra hele Norden kan søke om å spille på Folkelarm, og en jury plukker ut artistene etter et sett med kriterier bestemt av styringsgruppen til Folkelarm. Juryen ser blant annet etter kvaliteter som gjør at artistene er interessante for et internasjonalt marked.

Folkelarm har siden starten i 2005 delt ut Folkelarmprisen (Norwegian Folk Music Awards). Prisen deles ut til folkemusikkutgivelser fra det siste året. Kategoriene har variert noe fra år til år, og nå er det fem kategorier: Solist, Tradisjonelt samspill, Åpen klasse, Dansespill og Dokumentasjon, i tillegg blir priser for Årets folkemusiker, Årets folkemusikkarrangør og Årets folkemusikkfotografi. 

I tillegg til konsertene er Folkelarm en møteplass for norsk og utenlandsk musikkbransje. De siste årene har Folkelarm samlet internasjonale delegater fra mange land, og en stor mengde norske delegater. Folkelarm arrangerer seminar og workshops, samt egne arrangement tilrettelagt for bransjeaktørene.

Tusen takk til alle samarbeidspartenere, frivillige, medarbeidere og ansatte som er med å lage Nordens største og viktigste bransjearrangementet for folkemusikken og folkedansen. 

Folkelarm 2021 - Foto: Knut Utler

Folkelarm 2015 - Foto: Anbjørg Myhra Bergwitz

FOLKELARM eies og administreres av FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedans.